Strandénien viides sukukokous 30.6.2012 Kiteellä

Strandénien sukutapaaminen ja kokous aloitettiin kirkkohistoriaan tutustumalla, kun esi-isämme oli ollut kirkossa töissä lukkarina.

Kuva kirkon himmeässä valossa, kuunnellaan kuinka kirkot tuhoutui ja aina rakennettiin uudelleen..

Tässä ollaan matkalla kirkosta pikkuvihan muistomerkille, jossa tuli Kiteeläisille kirjaimellisesti tuliset paikat venäläisten taholta!

Kuvassa Heikki Pirinen kertoi kiperistä kohtaloista pikkuvihan muistomerkillä, kuinka tipalla oli ollut, että sukumme olisi jäänyt huomattavasti pienemmäksi..

Tässä kuunnellaan tarkkaavaisesti kun Eetu Keinänen kertoo sukumme suuruuden ajoista perimätietona paikkakunnalta!Sukukouksellamme on ollut ilmojen haltijan siunaus mukana, joka kerran on ollut mitä hienoin sää!

Eetu Keinänen asui sukumme entisten kartanoiden läheisyydessä ja kertoi muistamisiaan entisistä ajoista, juohevalla tavallaan..

Tässä toisenlainen kuvakulma yhteispotretista!

Tässä sukuseuran yhteispotretti, useimmilla on suu ”vehnäsellään”, ihan mukava kokemus tämä kokoontuminen kerran vuodessa! Moni löysi sukulaisiaan, ihan vahingossakin.. Kuva suurenee klikkaamalla kuvasta!

Tässä vielä yksi näkökulma ja mukana myös taiteilija Aino Strandén-Sorvisto joka vastaa sukuvaakunasuunnittelusta ja sen edistymisestä

Vastaanotossa oli hymyä vaikka muillekin jakaa:))

Hänen äitinsä oli omaa sukua Strandén

Mielenkiintoisia keskusteluja joka puolella:)

Nämä vasemmalla pari ihanaa naista kertoi tarinan, että heillä on minun oloisia miehiä ”kotona” nyt uteliaisuus suuri, voisiko hekin tulla 2013, niin on kolme saman oloista vaikka kuvassa? Ihmeteltäisiin ”ihmettä”:))

Tutkitaan tilannetta ja ainakin hymyilyttää:))

Myös tunnelma on noussut vuosi vuodelta, kun kokoontumisessa ole ketään ”pönöttävää” merkkihenkilöä, vaan me olemme kaikki niitä merkkihenkilöitä, sanoisinko ”juhlakaluja”! Nyt tuli aivan konkreettista muistitietoa lähimenneisyydestä, kun aikanaan puuttui nuo tietokoneet ja muutenkin elämä oli jatkuvaa taistelua ruuasta ja asunnoista, kun elettiin luontaistaloudessa paljolti! Jatkuu…  Lisää kuvia täällä

Päivitti: Mauno Strandén

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Google photo

Olet kommentoimassa Google -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s